Pro Power Peel


Wat houdt een chemische peeling in?

Een chemische peeling is een uitstekende behandeloptie voor veel verschillende huiddoelen variërend van het verminderen van tekenen van huidveroudering en hyperpigmentatie, het verbeteren van de huidtextuur en hydrateren van de huid. Hoewel de manier van toepassen kan verschillen, werken de meeste peelings op dezelfde manier: ze verwijderen de bovenste lagen van de huid om zo de celdeling en –vernieuwing te stimuleren en verbeteren de textuur en uitstraling van de huid.

Waarom kiezen voor de Pro Power Peel?

Op het gebied van chemische peelings heeft Dermalogica altijd een uniek perspectief gehad. Omdat de gezondheid van de huid voor Dermalogica centraal staat geloven we dat regelmatige exfoliatie cruciaal is voor het boosten van de celdeling en –vernieuwing en daarom kiezen we liever voor peelings die vaker ingezet kunnen worden en minder invasief zijn. Dit in tegenstelling tot agressieve peelings die de huid overstimuleren en hevige ontstekingsreacties uitlokken tot het punt waar de huid kans loopt blijvende schade op te lopen.

De Pro Power Peel is de  meest krachtige en snelle peeling tot nu toe van Dermalogcia en bestaat uit een complete serie van producten die de gelegenheid bieden om steeds weer een andere gepersonaliseerde peeling behandeling samen te stellen.

Wat is het resultaat?

De meeste mensen zullen binnen drie behandelingen zichtbare resultaten ervaren, zoals minder rimpels en fijne lijntjes, minder onzuiverheden en een gladdere huidstructuur. De resultaten zijn mede afhankelijk van de huidconditie en met welke regelmaat je de Pro Power peeling ondergaat.

Hoe werkt het?

De serie bestaat uit de volgende producten:

One-Step Prep (Toverhazelaar en Alcohol): ontvet de huid en bereidt de huid voor op de Pro Power Peel peelings

UltraBright Peel (30% Melkzuur + Phytic Acid + Mucor Extract + Druivensap Extract en Mandarijnschil): verheldert en hydrateert, vermindert de eerste tekenen van veroudering en helpt bij het egaliseren van de huidskleur

AdvancedRenewal (Peel 30% Glycolzuur gecombineerd met Opuntia Flower Extract en Phytic Acid ): vermindert pigmentschade en fijne lijntjes en rimpels

PowerClear Peel (2% Salicylzuur + 10% Amandelzuur + 15% Appelzuur+ Terpineol-Thymol complex): pakt onzuiverheden, hyperpigmentatie ten gevolge van ontstekingen en roodheid aan.

Neutralizing Solution: neutraliseert de peeling.

Elke peeling is krachtig genoeg om alleen te worden gebruikt. Gecombineerd met elkaar kunnen ze meerdere huidcondities tegelijkertijd te behandelen:.

Nazorg instructies

Hoeveel behandelingen er gemiddeld nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken is mede afhankelijk van de huidconditie, het soort huidproblemen en de mate waarin nazorg instructies worden opgevolgd. Idealiter wordt een kuur gevolgd van 3 tot 6 behandelingen en gedurende een periode van 3 tot 12 weken, aangevuld met 2 onderhoudsbehandelingen per jaar.

Direct na de peeling behandeling kan de huid roder en gevoeliger zijn dan normaal. Ook kan deze droog en gespannen aanvoelen. Daarnaast is het mogelijk dat de huid binnen een week gaat schilferen en dat er tijdelijk meer pigmentatie zichtbaar is. Deze symptomen zijn normaal, aangezien de huid een vernieuwingsproces ondergaat. Deze bijwerkingen zullen snel verdwijnen wanneer de juiste nazorg wordt gehanteerd. Deze nazorg begint bij het zorgvuldige nazorg advies en de nazorg producten die je zult ontvangen na de peeling.

Mag ik de Pro Power Peel ondergaan?

Aan de hand van een facemapping huidanalyse kan bepaald worden of jouw huidconditie geschikt is voor de BioSurface Peel. Het voornaamste is dat je huid een gezonde barrière heeft (dus niet bij een extreem vochtarme huid, eczeem of psoriasis) en idealiter voorbereid is met dermalogica exfoliatie behandelingen tijdens eerdere gelaatsverzorgingen.

Over het algemeen is de peeling het meest effectief in te zetten bij het behandelen van de volgende huidcondities:

ruwe huid – tekenen van zonneschade – fijne lijntjes en rimpels – onzuiverheden / verstoppingen – (hyper)pigmentatie

Vraag en antwoord

Als ik het resultaat van de peeling wil behouden, hoeveel behandelingen heb ik dan nodig?

Voor een maximaal effect wordt een kuur van 3 tot 6 behandelingen geadviseerd. Het aantal behandelingen hangt mede af van de huidconditie en eventuele huidproblemen. Om het gewenste resultaat te behalen kunnen er eventueel meerdere kuren gedaan worden.

Wat moet ik doen ter voorbereiding op de Pro Power Peel?

Als uit het intake gesprek bijkt dat je in aanmerking komt voor peeling, dan zal je een advies samengesteld worden afgestemd op jouw huidconditie. Als algemene regel geldt dat er gestopt dient te worden met huidverdunnende medicijnen (zoals Retin A en Renova) tenminste 48u voorafgaand aan de behandeling en gedurende het gehele behandelproces.

Ik gebruik op dit moment Isotretinoïde (ook wel Roaccutane). Kan ik de peeling ondergaan?

Nee, je dient minstens 6 maanden gestopt te zijn met het gebruik van Isotretinoïde.

Ik ben zwanger, kan ik nu een BioSurface Peel behandeling ondergaan?

Nee, de huid kan tijdens de zwangerschap namelijk zeer heftig reageren op de hoge concentraties zuren die de peeling bevatten.

Klik hier voor de prijzen.