Pedicure

Gespecialiseerde voetverzorging

Een gespecialiseerde voetverzorging of pedicure is een complete voetverzorging bij normale en gezonde voeten waarbij indien nodig eventuele aandoeningen zoals kalk/schimmelnagels, eelt, kloven, likdoorns, ingegroeide nagels e.d. met de beste zorgen behandeld worden.

Hoe verloopt de behandeling?

De voetverzorging start steeds met een voetbad en -scrub. Daarna worden de nagels geknipt en gereinigd met een natte frees, velletjes worden verwijderd, eventuele aandoeningen worden behandeld, eelt wordt geweekt, weggesneden en glad gepolijst met de eeltvijl. Ten slotte worden de voeten ingemasseerd met een aangepaste voetcrème.

Welk pedicurebehandeling kan ik kiezen?

Je hebt de keuze tussen een pedicure van 15′ tot 60′ afhankelijk van de conditie van je voeten:

PEDICURE 15′ : een korte voetverzorging voor knippen van de nagels of lokale behandeling van likdoorn, ingroeiende nagel, …
 
PEDICURE 30′: een basis pedicure bij geen tot weinig eelt en/of nagelproblematiek of onderhoudsbehandeling binnen de 6 weken. Met voetbad en -scrub, knippen, verzorgen en frezen van de teennagels, wegvijlen van eelt en voetcrème.
 
PEDICURE 45′: een pedicure bij veel eelt en/of nagelproblematiek. Met voetbad en -scrub, knippen, verzorgen en frezen van de teennagels, wegsnijden en glad polijsten van eelt en voetcrème. Eventuele problemen worden extra behandeld.
 
PEDICURE 60′: een pedicure bij extreem veel eelt, kloven en/of nagelproblematiek. Met voetbad en -scrub, knippen, verzorgen en frezen van de teennagels, wegsnijden en glad polijsten van eelt en voetcrème. Eventuele problemen worden extra behandeld.
 
Daarnaast kan je optioneel kiezen voor:
 
– een hydraterende of paraffine pakking voor extra voeding van de voeten en een langdurig zacht resultaat.
– lakken of gellak van de nagels voor een mooi fris kleurtje van de nagels.
 
En je kan je pedicure natuurlijk ook combineren met een andere verzorging of een extra verwennerij van de voeten met een voetmassage of voetreflexologie.
 

Hygiëne en steriliteit

Hygiëne en steriliteit zijn uiterst belangrijk in de praktijk. De inlay van het voetbad wordt na elk gebruik verwijderd. Door het gebruik van een natte frees worden de nagels continu ontsmet en is er een minimale verspreiding van stofresten. Het pedicure materiaal wordt ontsmet met alcohol, gereinigd in een ultrasonebad met bechtol en gesteriliseerd met de kogelsterilisator.

Gespecialiseerde technieken bij aandoeningen van de nagels/huid

Afhankelijk van het probleem kan je bij mij terecht voor volgende technieken:

  • tamponnage: ter voorkoming van het ingroeien van de nagel wordt een wiekje langs het nagelbad onder de nagel geplaatst
  • orthoplastie: techniek waarbij op maat gemaakte hulpmiddelen vervaardigd en aangepast worden met als doel bepaald segment ter hoogte van de voet te ontlasten of te corrigeren. vb bij hamertenen, klauwtenen, likdoorns,…
  • anti-druk: ter voorkoming van (vorming van) pijnlijke drukpunten. vb bij likdoorns, eelt, hallux valgus,…
  • orthonyxie: orthonyxie staat voor het corrigeren van de gekromde nagelplaat door middel van een beugeltje. Een beugel wordt steeds op maat van de nagel vervaardigd en aangepast, het wordt op de nagelplaat bevestigd om de kromming van de nagelplaat te verminderen.
  • onychoplastie: onychoplastie is het aanbouwen van een partieel verwijderde nagelplaat om het stukje ontbrekende nagel te vervangen en de uitgroei van de nagelplaat in de juiste richting te sturen. Hierdoor wordt gebruik gemaakt van Gehwohl kunstnagel (anti-schimmelvorming)
  • likdoornpakking: pakking met salicylzuur om de likdoorn te verweken en nadien beter te kunnen verwijderen

Klik hier voor de prijzen.